Geslaagde presentatie jubileum boek.

FH135511IJsclubvergadering13-12-'14©FredHomanGESLAAGDE PRESENTATIE JUBILEUM BOEK

“125 JAAR IJSCLUB HOOGKARSPEL”

Zaterdag 14 maart jl. waren 130 mensen aanwezig in Odeon bij de presentatie van het eerste exemplaar van het jubileumboek “125 jaar IJsclub Hoogkarspel”.

foto1

Dit prachtige 265 pagina’s tellende jubileumboek is een uitgave van de Stichting Historisch Hoogkarspel Westwoud. Gerrit Besseling, erelid van de IJsclub, heeft meer dan 1000 uur besteed aan het schrijven van het jubileumboek.

Het eerste exemplaar werd door de voorzitter Jos Kaarsemaker overhandigd aan zijn voorganger Jan Koorn. Jan maakte het boek echter niet open, maar gaf dit boek op zijn beurt weer door aan zijn voorganger Piet Vriend. Piet nam dit boek gaarne aan, maar gaf het boek ook weer door aan Marion Mak – Oud, het jongste bestuurslid van de ijsclub met de woorden dat het boek als voorbeeld en inspiratie mag dienen voor de jongere generatie ijsclubbestuurders.

foto2

Marion nam dit boek graag in ontvangst.

foto3

Vlnr: Jos Kaarsemaker, Marion Mak – Oud, Piet Vriend en Jan Koorn

Na de uitreiking van het eerste exemplaar nam Gerrit Besseling het woord en nam de aanwezigen, op zijn eigen karakteristieke wijze, mee door het boek aan de hand van  levensgrote uitvergrotingen van pagina’s uit het boek die langs de muren van Odeon waren opgehangen.  Het was een mooie presentatie die met groot applaus werd bekroond.

foto4

Samen genieten.

Het bestuur van de IJsclub bekroonde de mega-werkzaamheden van Gerrit met een prachtige “Oorkonde van Waardering”.

foto5

Een mooi moment.

foto6

Tiny werd natuurlijk ook in bloemen gezet.
Na het officiële programma konden de aanwezigen het jubileumboek kopen en direct meenemen. Het werd daarna nog erg gezellig in Odeon.

Het jubileumboek is uitsluitend nog te verkrijgen (15 euro) bij Stichting Historisch Hoogkarspel – Westwoud. Bestellen kan via de website: http://www.shhw.nl  (klik op Publicaties).

Ook langs deze weg wil het bestuur van de ijsclub nog iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan de totstandkoming van het jubileumboek. Het is echt een prachtboek geworden. Een genot om in te lezen.

Een trots bestuur IJsclub Hoogkarspel