Nieuwsbrief Jeugdschaatsen 2014-2015

Het jeugdschaatsseizoen is op de helft:

We hebben met elkaar al weer fijne schaatsuren doorgebracht op de kunstijsbaan de Westfries in Hoorn: leren schaatsen, mini-wedstrijdje (2x 100 m en minimarathon), sinterklaas. Plezier gehad, maar  jullie hebben ook weer veel geleerd. Dat kunnen we zien. Want de krabbelaar kan nu een beetje schaatsen. Het gaat altijd van goed beter en nog beter. In het 2e gedeelte zijn weer drie kinderen bijgekomen.

Sinterklaas:

Gelukkig heeft de Goede Sint ook tijd gevonden om het jeugdschaatsen op de kunstijsbaan  te bezoeken en zelf kunnen zien hoe ver jullie zijn gevorderd. Met veel plezier heeft de Sint, zittend in de arreslee en  door jullie voortgetrokken het jeugdschaatsen van dichtbij meegemaakt.  Zijn Pieten deden vrolijk mee en dan met de schaatsen onder. Sommige Pieten konden al heel goed schaatsen. Foto’s kunnen jullie zien op de site van ijsclub Hoogkarspel.

Miniwedstrijd op 20 dec 2014:

105 kinderen hebben meegedaan.
Van onze ijsclub hebben 9 kinderen meegedaan. Jullie hebben heel goed je best gedaan. Op de 100m jongens cat E/F en bij de minimarathon jongens zijn successen behaald. Bijgevoegd is een lijst met de uitslagen van onze deelnemers. Een foto-impressie kunnen jullie zien op de site van ijsclub Hoogkarspel.

Schaatsvaardigheid.

In de lessen zal nu meer aandacht worden geschonken aan de schaatsvaardigheid. De vaardigheden zijn verdeeld over niveau 1, 2, 3, 4. 5, 6, 7.  Die staan vermeld in een paspoort (een soort rapport) . Wij, de begeleiders zijn al bezig de kinderen op deze vaardigheden te beoordelen. En verder is er ook al met de start/remproef en de slalom proef geoefend. Alle kinderen krijgen op de slotfeestavond een diploma, waarop de resultaten zijn vermeld.

Natuurijs op de landijsbaan in Hoogkarspel;

De landijsbaan van onze ijsclub staat weer onder water. Het is wel jammer dat het nog niet heeft gevroren.  Wij hopen dat het in januari en februari nog gaat gebeuren om aan onze volkssport nr 1 te kunnen mee doen.

Als dat zo is dan vinden de jeugdschaatslessen plaats op onze landijsbaan in Hoogkarspel .

Verder zal onze ijsclub dan ook wel weer leuke activiteiten op de ijsbaan organiseren zoals in voorgaande jaren.

Hoe gaat het programma verder?

In de voorjaarsvakantie gaan we ook door.

21 en 28 februari beginnen wij, ijsclub Hoogkarspel met de afronding van het seizoen met bv schaatsvaardigheden en slalom en start/remproef. Op 28 febr zullen de ronden worden gereden. Jullie moeten dan zoveel mogelijk rondjes rijden. Daarvoor krijg je een stempelkaart. Dat is ook heel leuk.

Zaterdag 7 maart 2013: West-Friesland-dorpentocht. Tijd: 10 – 11.00 uur

Op de kunstijsbaan is een parcours uitgezet met kluun plaatsen, brug van Bartlehiem, stempelposten, chocolademelk en  versnapering. IJsclub Hoogkarspel is gewoon op haar eigen schaats uur bezig. Kinderen mogen zich ook leuk uitdossen. Wie het leukste is verkleed wordt op de feestavond beloond.

Verder krijgen alle kinderen op onze slot- feestavond een grote medaille omgehangen. Kinderen, op tijd aanwezig zijn!!

Slotfeest-avond zaterdag-avond 7 maart 2013; tijd 18.30-21.00 uur

Slotfeest-avond jeugdschaatsen. Diploma-uitreiking, Medaille van de West-Friesland dorpentocht enz.

Verder met elkaar een paar gezellige uurtjes voor de kinderen. Mochten er kinderen zijn die iets leuks willen doen: LAAT HET HOREN!!   Jullie krijgen nog bericht.

Miniwedstrijd: zondag 8  maart (17.00 – 20.00 uur)

Dan zullen we weer 6 of meer kinderen vragen mee te doen. Daarbij houden we ook rekening met kinderen die al vaker hebben meegedaan. Ook die nog niet hebben meegedaan moeten een kans krijgen. Alleen je moet wel willen en het leuk vinden. Daarover krijg je ook nog bericht.

Informatie:

Hebt u nog vragen of zijn er onduidelijkheden, neem contact op met
Jan Engelkes, Anjerstraat 4, Hoogkarspel, tel 0228 562960
Piet Meissen, Pastoor Konijnstraat 50,  Hoogkarspel, tel. 0228 563980

!!!!!!!!  Kijk ook eens op de website van onze ijsclub voor nieuws, foto’s enz