Verslag WEISSENSEE 2017

Dinsdagavond om 18.00 stonden 39 Weissensee  gangers klaar om met de bus de tocht te maken naar Oostenrijk. Bijna 1200 kilometer rijden, in een kleine 15 uur.Chauffeurs Dick (van IDee tours) en zijn collega Nico hebben ons veilig naar de Weissensee gebracht.

Voor aankomst kregen alle reizigers een goed opvallende muts uitgereikt van de organisatie IJsclub Hoogkarspel, commissie Weissensee. Met als motto: zien en gezien worden!Om half 9 kwamen we aan bij ons Hotel: Hotel Nagglerhof, gelegen aan het grote meer.

Na het inchecken even wat drinken, en maar snel de omgeving verkennen. Een prachtige zonnige dag, sneeuw aan de schaduwkant van de berg, groene bomen aan de andere kant.

De een nam gelijk de schaatsen mee, de ander ging met de wandelschoenen aan op pad.

Aangekomen op het ijs werd gelijk de tent neer gezet.
Ons eigen herkenbare plekje.

Na een dag lang op verkenning te zijn geweest, waren we

Weer op tijd terug in het Hotel. Even opfrissen, misschien

nog even gebruik maken van de Sauna, Turks stoombad

en bubbelbad.

Vanaf 18.00 werd elke avond het eten geserveerd.

Het voorgerecht kon een ieder zelf pakken; een salade,

pasta. Gevolgd door een soepje, het hoofdgerecht,

en het toetje. Allemaal goed verzorgd.

Elke dag hadden we een vast deel van het restaurant waar we aten, zowel ontbijt als diner.

Na het eten zetten we de avond voort aan de bar. Een koppie, een frissie of een borrel.
Proosten op een mooie ervaring deze reis.

De donderdag (een bewolkte koude dag) werd door menig schaatser nog even gebruikt om het ijs te verkennen. En om zich aan te melden.

Maar er werd ook genoten van de omgeving. Met de skilift de piste op, of lekker wandelen rond het meer.

Als we maar om 16.00 in de tent waren voor de uitleg van de toertocht.

De voorzitter van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee vertelde over de organisatie, de dag zelf, waar je op letten moet, belangrijke informatie werd toegelicht, en tips werden gegeven.

Even de armen los maken op de muziek, en menigeen die al een proost gaf op de dag die nog komen ging! Vol goede moed en energie bracht Dirk ons na deze sfeervolle bijeenkomst weer naar het hotel.

Da avond voor de tocht, wat ga je dan doen. Doe je nog een borreltje aan de bar, ga je optijd naar bed of ga je even rustig wat voor jezelf doen… Iedereen deed dit op zijn eigen manier.

Vrijdag 27 januari. De dag dat de 2e Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee geschaatst werd.

Het ontbijt stond voor ons klaar vanaf half 6.

Van de 39 deelnemers aan deze reis, waren er 27 die de schaatsen hadden aangetrokken om al dan niet 200 km te gaan schaatsen. De start vond plaats om 7.00 bij een temperatuur van -13°C.

Er was een rondje uitgezet van 16,6 KM, dat komt neer op 12 rondjes schaatsen als je de 200 KM wil volbrengen.

Het werd een stralende dag, strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje.

In de middag kwam de temperatuur net boven nul. Een prachtig plaatje met nog steeds de sneeuw mooi op de achtergrond, en als parcoursafzetting op het ijs.

Langs de lijn werden de schaatsers aangemoedigd door vrienden, familie, reisgenoten en andere schaatsliefhebbers.
Wat hebben ze allemaal een prestatie neergezet.

12 deelnemers hebben de 200 km volbracht!

1 schaatste 166,66

6 schaatsten 150

6 schaatsten 100

1 schaatste 83,3

1 schaatste 50 (NB was dit onze oudste reisgenoot,  op 78 jarige leeftijd!!)

Om 17.51 was iedereen van onze club binnen. Tijd om te proosten op al deze mooie prestaties!

Voldaan zat iedereen aan het diner. Met een borrel toe, waren er nog een aantal die naar het zogeheten blarenbal in de tent aan het meer gingen.

Anderen bleven aan de bar in het hotel, en weer anderen zochten rust of slaap in hun hotelkamer.

De laatste stralende zonnige dag werd doorgebracht langs het parcours. Daar werden nog wedstrijden verreden waar een aantal dorps en buurtgenoten aan mee deden. Die hebben we natuurlijk nog even aangemoedigd!

Een woord van dank aan al onze enthousiaste reisgenoten;

Wat hebben we genoten

Wat hebben we gelachen

Wat hebben sommigen afgezien

Maar vooral:     “Wat waren we uit!”

Groeten commissie Weissensee 2017