FH133070ijsclubmrt.2018©FredHoman

WINTERVERSLAG MAART 2018

VERSLAG VAN DE AFGELOPEN WINTER

Ons winterseizoen van de ijsclub begon half november met het onder water zetten van de landijsbaan, het ophangen van de speakers aan de palen en het controleren van de apparatuur.  Het was al weer 4 jaar geleden dat er op de landijsbaan geschaatst werd en de ijsclubbestuursleden hadden heel veel zin en vertrouwen dat het dit jaar wel zou lukken.

Ondertussen ging het “gewone programma” ook door. Begin november hadden we in Bantam een zaal vol met ruim honderd tevreden kieners.

De jaarlijkse ledenvergadering van de IJsclub werd druk bezocht.

Het werd december en het bleef westenwind en veel  regenen. En het werd januari en het bleef westenwind en nog veel meer regen.

Op de kunstijsbaan “de Westfries” trainde de IJsclub vanaf  half oktober tot half maart weer een 56 tal jeugdschaatsers, iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur werden deze kinderen getraind door ons prachtige team van trainers.

Half februari organiseerde de IJsclub nog een geslaagde klaverjasavond in Bantam en toen was het wachten op de, jawel ; langdurige oostenwind met naar verwachting langdurig vorst.  Zou het dan toch nog eind februari gaan gebeuren dat we de ijsbaan open konden doen voor onze leden?  Het werd waken bij de ijsbaan, want een ijsbaan met een laagje ijs blijft op de een of andere manier aantrekkelijk voor de jeugd, om er stenen op te gooien, om te proberen of het ijs al dik genoeg is. Begrijpelijk, maar niet bevorderlijk om zo snel mogelijk open te kunnen.

Weliswaar goede vorst, maar gecombineerd met een behoorlijke oostenwind bleef er een groot windwak op de baan en groeide het ijs niet echt goed aan. Toen ging het nog kort sneeuwen en moesten de lichtste bestuursleden en vrijwilligers aan de bak om te schuiven.  Donderdag 1 maart was het dan eindelijk zover. De baan ging open voor de jeugd en de baan lag er prachtig bij. Niet echt dik ijs, maar dik genoeg om te starten.

Al gauw was het druk op de baan en genoten we met zijn allen volop van het weer, de jeugd en van elkaar. Vrijwilliger Rick Vriend bood spontaan aan om een paar pannen lekkere soep te maken,  prima geslaagd  Rick!

Verder boden spontaan diverse vrijwilligers aan om te helpen in de kantine en op de baan.  Gewoon fantastisch om weer mee te maken.

Vrijdagavond was de baan open en tevens organiseerde de IJsclub ook nog een weer geslaagde kienavond in Bantam.

Op zaterdagochtend  genoten de jeugdschaatsers van hun examen: zoveel mogelijk rondjes maken op de eigen landijsbaan onder een prachtig zonnetje. Onder aanmoediging van vele ouders die langs de kant hun kind aanmoedigden.

De jeugdtrainers onder leiding van Jan Engelkes genoten met volle teugen die ochtend. Geweldig om te zien.  Na het voltooien van zoveel  mogelijk ronden kon de jeugd nog even allemaal een lekkere warme chocolademelk ophalen in de kantine. Daarna ging de baan tevens open voor de volwassenen.  Prachtige dag. Velen maakten gebruik van de mogelijkheid  om nog even gauw een aantal rondjes te rijden. Lekker samen plezier maken met elkaar.

Zondagochtend sloot het bestuur de vorstperiode af met de traditionele priksleewedstrijden voor de jeugd en volwassen. Velen waren gekomen om te kijken en gelukkig ook velen om mee te doen.  Hartstikke leuk.

Rond 1 uur kwam er zodanig veel water op het ijs dat het bestuur besloot de baan te sluiten.  Samen  nog een uurtje alles opruimen en schoonmaken.

Een biertje toe in de kantine en dan met een voldaan gevoel  naar huis. Wat hebben we drie prachtige open dagen van onze landijsbaan gehad.  Fantastisch.

Half maart kregen de 56 jeugdschaatsers hun diploma van hun trainers en werden de trainers door Alex Koomen namens het IJsclubbestuur bedankt voor hun inzet in het afgelopen half jaar.

Het bestuur van de IJsclub kan weer terugkijken op een mooi winterseizoen!!!!!!