IJSCLUB HOOGKARSPEL VOLOP BEZIG MET DE BOUW VAN HET SPORTCIRCUIT.

De IJsclub Hoogkarspel bedankt hierbij alle mensen, bedrijven en organisaties voor de steun die men heeft gegeven om op de landijsbaan van Hoogkarspel een multifunctioneel sportcircuit te gaan realiseren.

De mensen deden dit door het geven van giften, het kopen van asfalt, het aanleveren van een leuke kavel voor de ijsclubveiling en door te kopen op de IJsclubveiling op 28 februari jl.

Verder kochten veel mensen een obligatie voor de financiering. De Rabobank, het Westfrieslandfonds en Univé waren enthousiast over ons plan en hebben een mooie schenking gedaan. De kinderen die het afgelopen seizoen schaatstraining kregen via de ijsclub hebben tijdens een sponsorschaatstocht veel opgehaald.  De fustpaalactie bij Albert Heijn en ook de aktie met het “Broodhuys” tijdens Koningsdag leverde een heel mooi bedrag op.

Door de Corona-situatie hebben veel kopers van de ijsclubveiling hun koopje nog niet kunnen “genieten”. Dat zal het komend jaar nog wel worden ingehaald.

Heel veel vrijwilligers hebben de IJsclub Hoogkarspel de laatste maanden geholpen bij de organisatie van de veiling.  Hiervoor onze zeer bijzondere dank.  Het financiële doel is bereikt en de IJsclub kan aan de slag.

Het doel is dat per 15 september het Sportcircuit voor gebruik gereed zal zijn. Skeeleren, wielrennen, hardlopen, workout / buitengym en nog vele andere sporten zijn straks mogelijk op het Sportcircuit Hoogkarspel. Het wordt een verrijking voor het dorp Hoogkarspel. Heeft u belangstelling om straks gebruik te maken van de nieuwe faciliteiten ?  Geef dit dan door via info@ijsclubhoogkarspel.nl

De nieuw gevormde commissie Sportcircuit buigt zich nu over de techniek van o.a. tijdwaarneming:  De gebruiker van het sportcircuit kan straks een “tag/label” huren met daarin een “chip”. Deze chip staat bij gebruik in  verbinding met een online registratiesysteem. Dan kan bij iedere ronde de gebruiker zijn rondetijd zien op een TV scherm langs de baan achter het raam van het clubgebouw.

Op de nog te ontwikkelen Sportcircuitwebsite zal het “Weekrooster van respect” worden vermeld. Dit weekrooster is straks tevens zichtbaar op het al genoemde TV scherm op locatie. Voor de dorstige sporters zijn straks aan de buitenzijde van het clubgebouw twee watertappunten gecreëerd.

Groepen die gezamenlijk sporten op het sportcircuit kunnen straks een digitale deursleutel van het clubgebouw krijgen tegen een nog te bepalen tarief om even samen te zitten en naar het toilet te kunnen gaan.  Het clubgebouw krijgt nieuwe stoelen en tafels en een modernere look.

Een punt van grote aandacht is de keuze van de juiste buitengym / work- out toestellen. Aan de noordzijde van de landijsbaan staat straks een verscheidenheid van buitengym / workout toestellen voor zowel jong als oud.

Het bestuur van de IJsclub Hoogkarspel had beloofd de keuze van de toestellen te delen met de gemeenschap en toekomstige gebruikers de gelegenheid te geven mee te denken. Door de corona-situatie heeft dit wat vertraging opgelopen.  Binnenkort komen we hier op terug.

Vanaf volgend jaar wil de IJsclub op het sportcircuit een jaarlijkse sport-en speldag organiseren. Het bestuur voorziet een dag voor jong en oud waarop veel activiteiten worden georganiseerd.  Het bestuur van de ijsclub zou dit graag willen organiseren samen met zo veel mogelijk verenigingen uit het dorp. We willen graag in contact komen met verenigingen die belangstelling hebben om dit met ons mee te organiseren.

De IJsclub Hoogkarspel volop in beweging voor de gemeenschap Hoogkarspel.

Tot de volgende keer !

Bestuur IJsclub Hoogkarspel