Jeugdschaatsen Met IJsclub Hoogkarspel

Jeugdschaatsen met IJsclub Hoogkarspel

IJsclub Hoogkarspel

geeft al jarenlang schaatsvaardigheidslessen aan kinderen van 5

tot 12 jaar. Bij deze club  zijn vrijwilligers actief om 50-60 kinderen de schaatsvaardigheden bij te brengen in vele spelvormen. De lessen van IJsclub Hoogkarspel zijn op zaterdagochtend van 10-11 uur. De lesperiode (oktober-maart) omvat ca. 22 lessen en worden in maart afgesloten met een vaardigheidstest.

Alle kinderen worden beloond met een schaatsvaardigheidsdiploma.

In het seizoen organiseert de baancommissie jeugdschaatsen van de kunstijsbaan voor de kinderen een bochtentraining, 2 jeugdschaatswedstrijden, een sinterklaasfeest en op het eind van het seizoen is op de baan een parcours uitgezet voor een West-Frieslanddorpentocht.

Allen hopen wij op natuurijs om op de landijsbanen van de verenigingen of over de vaarten langs de dorpen en rietkragen te schaatsen met je vrienden, je vader en moeder of wie dan ook.

Bij natuurijs worden natuurlijk de jeugdschaatslessen  gegeven op de landijsbanen.

IJsclub Hoogkarspel sluit het seizoen af met een feestavond en diploma-uitreiking voor de kinderen.

Abonnementskosten: ca. 22 lessen  €85,–

Opgave: z.s.m. en vòòr 23 sept. 2019

Opgeven per mail:  naam, adres, telefoon, leeftijd, geboortedatum en emailadres

Start op ijsbaan in Hoorn: zaterdag 5 oktober 2019 (10.00-11.00 uur) t/m zaterdag 7 maart 2020

Degenen, die het schaatsen onder de knie hebben gekregen en de schaatssport verder willen beoefenen stromen door naar de regionale schaatstrainingsgroepen, bv SOLID AQUA

Onze regio heeft zo al goede schaatsers/schaatssters opgeleid, die op de lange baan en marathon heel ver gekomen zijn en nu ook op landelijk en mondiaal niveau presteren.

IJsclub Hoogkarspel is een echte dorpsvereniging, die op meer fronten actief is. De breedtesport speelt daarbij een belangrijke rol, verder kienen voor de jeugd, en nog een aantal andere activiteiten, waar jong en oud aan kan deelnemen.

Voor opgave en informatie over het jeugdschaatsen bij IJsclub Hoogkarspel:

Jan Engelkes: tel:  0620314082, emailadres: j.l.engelkes@gmail.com

Anneke Kreuk: tel: 0228-562211, emailadres: kreukies@quicknet.nl