Steenwerpen koningsdag

steenwerpen 2

Veel animo voor het steenwerpen tijdens Koningsdag op 26 april

IJsclub Hoogkarspel organiseerde tijdens Koningsdag op het voetbalveld van Spirit Steenwerpen voor jong en oud. De deelname was gratis.  Wij begonnen om half drie en rond vier uur hadden 80 mensen meegedaan.

Wat is steenwerpen?
steenwerpen 3

• Je gooit individueel achter elkaar 10 keer met een steen naar een paal die zes meter verderop staat met daarop een grote dobbelsteen.
  • Als je de dobbelsteen en de paal omgooit, dan tel je de punten van de dobbelsteen.  Als je alleen de dobbelsteen omgooit, dan krijg  je dubbele punten.

Haalde je tijdens Koningsdag boven de 25 punten met die tien worpen,  dan streed je mee  in de finale.  Dit lukte maar 15 spelers van de tachtig.

De spannende finale werd gespeeld  tussen  Ronald van Gammeren en Fernando Ruijter. Ronald won uiteindelijk nipt van Fernando.  De winnaar kreeg van de Ijsclub 5 consumptiemuntjes en een hand van de voorzitter.  Fernando kreeg een troostprijs van 2 muntjes.

Tijdens de Wielerronde op 6 juli gaan we weer Steenwerpen bij Bantam.

Doe mee in de strijd om het “steenwerpkampioenschap 2014 van Hoogkarspel”.

Jong en oud kan er aan mee doen!!