Sportcircuitnieuws

Fonkelnieuw logo Sportcircuit Hoogkarspel

Het bestuur van de ijsclub Hoogkarspel is bijzonder trots om u het fonkelnieuwe logo van het Sportcircuit Hoogkarspel te kunnen presenteren.  Het kleurrijke logo spoort aan tot bewegen en tot fit blijven; in de basis het doel van het Sportcircuit Hoogkarspel.  Het logo is ontworpen door Iris Wagemaker mede op basis van een ander logo ontwerp gemaakt door Omar Sasbrink. NB:  Het logo van de ijsclub blijft gewoon bestaan en zal intensief blijven worden gebruikt.

Bouw Sportcircuit Hoogkarspel in volgende fase

De komende twee weken wordt het nog zeer bedrijvig op de landijsbaan. Voordat de  bouwvak begint is de baan van het Sportcircuit geasfalteerd, de verlichting rondom de baan aangelegd en het veld voorzien van nieuwe drainage.

Inrichting buitengymzone Sportcircuit Hoogkarspel

De IJsclub heeft gesprekken gevoerd met een viertal mensen die veel ervaring hebben in het geven van lessen in sport/buitengym/work-out.  Dit zijn Mandy Imming van het Sporthonk,  Margreet Kievit van Fysiosport, Linda Broersen van Sportservice West-Friesland en Jeroen Plag, woonachtig in Hoogkarspel, sportleraar en tevens organisator van buitensport activiteiten.  Wij zijn deze mensen erg dankbaar voor het meedenken aan het plan en het geven van adviezen op basis van hun ervaring en kennis.

Op basis van hun ervaring en kennis is er een plan tot stand gekomen voor de inrichting van de buitengymzone op het Sportcircuit. Er wordt op dit moment door de leverancier gewerkt aan het voorstel en ontwerp.

Het bestuur had beloofd de keuze van de buitengymtoestellen te delen met de gemeenschap Hoogkarspel.

Op 21 augustus is er daarvoor van 20.00 uur tot 21.00 uur in ons clubgebouw aan de Sluisweg een informatieavond waarin men de tekeningen van de toestellen en de plattegrond kan bekijken.

Goede suggesties zijn ook dan zeker nog welkom.  Echter, we hopen en verwachten dat het ontwerp positief zal worden begroet door de aanwezigen.  De plaatsing van de meeste toestellen wordt verwacht eind oktober.

Inmiddels is de ijsclub weer begonnen met de voorbereidingen voor de  jeugdschaatstrainingen die in oktober weer zullen beginnen.  Tevens bekijkt de ijsclub op welke manier de bij liefhebbers bekende ijsclub kienavonden op basis van de Corona voorwaarden vorm moet krijgen.

De Sport- en Speldag voor de inwoners van Hoogkarspel zal ergens medio juni 2021 plaats vinden op het Sportcircuit Hoogkarspel. Inmiddels is er onder leiding van vrijwilliger Jeroen Plag een commissie gevormd die de organisatie op zich gaat nemen.

In oktober komt de IJsclub weer langs alle huizen in Hoogkarspel voor het lidmaatschap van de IJsclub.  Het dorp groeit fors.  Elk jaar komen er steeds meer huizen bij. We hebben weliswaar een groot team “ledenlopers”, maar er kunnen altijd nog meer vrijwilligers bij. Wilt u in uw eigen wijk (een 60 tot 70 tal huizen) de ledenwerving op u nemen voor onze ijsclub, dan zou dat fantastisch zijn. U kunt zich opgeven bij info@ijsclubhoogkarspel.nl

De IJsclub Hoogkarspel is volop in beweging voor de gemeenschap Hoogkarspel.

Tot de volgende keer!

Bestuur IJsclub Hoogkarspel