Wedstrijdverslag Jeugdschaatsen Zaterdag 14 December 2019

Wedstrijdverslag Jeugdschaatsen zaterdag 14 december 2019

Jeugdschaatswedstrijd 14 december 2019

Deze avond is het zover: de eerste Jeugdschaatswedstrijd van het seizoen. Dan kunnen een aantal jeugdschaatsers mooi eens laten zien wat ze allemaal geleerd hebben! Rond kwart voor vijf druppelen de eerste schaatsers binnen, toch wel wat gespannen koppies! Het is natuurlijk ook wel erg spannend zeg, zo’n echte wedstrijd! Een startnummer opdoen, dan even inrijden op het toch wel erg gladde ijs en dan even wachten tot de start. Zo’n echte starter, met een pistool (gelukkig met een lichtflits) en dan zo hard mogelijk schaatsen tot het einde van het rechte stuk! Erg fanatiek gaan jullie van start en van de gespannen koppies is weinig meer over na de eerste start. Veel blijdschap, over een snelle tijd of omdat het gewoon zo leuk was. Nog één keer mogen jullie daarna een 100 meter schaatsen en wat gaat dat weer goed!

Na deze 100 meters starten jullie aan een mini-marathon: twee rondjes zo hard als jullie kunnen, met alle jongens of alle meisjes tegelijk. Jullie rijden heel erg hard, wauw zeg! Wat een mooie wedstrijd hebben jullie gereden. Als beloning krijgt iedereen een mooi vaantje mee naar huis en mag Sverre ook nog twee bronzen medailles mee naar huis nemen, gefeliciteerd allemaal!

Daarna is het tijd voor de oudere kinderen om te laten zien wat ze kunnen! Ook hier wat gespannen koppies, terwijl de spanning daarna snel overgaat in concentratie. Ook jullie laten twee keer een fantastische 100 meter zien, waar jullie echt allemaal laten zien hoe goed jullie al kunnen schaatsen. Wij waren dan ook erg trots op jullie!

Ook jullie schaatsen een mini-marathon: voor de meesten was deze 3 ronden, voor Thijmen zelfs 4 ronden. Knap hoor, zo hard als jullie schaatsen (maar vooral: zo mooi als jullie schaatsen!!). Mara komt, na een val, zo goed terug dat ze gewoon nog 4e wordt hier, wat was het spannend. Puck mag 2 zilveren medailles meenemen (ook voor haar 100 meters) en Thijmen twee bronzen medailles. Iedereen krijgt ook nog een vaantje mee, omdat wij ontzettend trots zijn op iedereen die mee heeft gedaan. Wat ons vooral opviel, was de leuke en gezellige sfeer binnen de groep, superleuk!!

Alle rijders ontzettend bedankt, wij bij de volgende wedstrijd weer zo’n grote groep te hebben!

Namens alle trainers,

Jesse